×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Beatrix enthousiast bij jeugdparlement

‘Ik voel mij bijzonder betrokken en welkom’

Beatrix enthousiast bij jeugdparlement

Prinses Beatrix heeft dinsdagmorgen (lokale tijd) met veel enthousiasme het Koninkrijksjeugdparlement plechtig geopend. "Ook al ben ik niet van uw generatie, ik voel mij toch bijzonder betrokken en welkom", zei Beatrix in haar openingstoespraak. "Dat ik hierbij aanwezig mag zijn, waardeer ik zeer", aldus de prinses over het jongerenparlement.


Haar openingswoorden klonken alsof ze in de Ridderzaal de Staten-Generaal toesprak en niet 50 jongeren uit alle delen van het Koninkrijk bij de Universiteit van Sint Maarten. "Debatteren is méér dan anderen proberen te overtuigen van het eigen gelijk. Debatteren is ook: luisteren naar anderen en de moed hebben eigen opinies bij te stellen. De zin van een gemeenschappelijke bezinning is dat mensen gehoord worden en dat goede ideeën weerklank vinden", stelde Beatrix.

Dat het Koninkrijksjeugdparlement, dat onderdeel uitmaakt van het programma van de viering van 200 jaar Koninkrijk, op Sint Maarten bijeenkomt is 'waardevol' aldus Beatrix. "De passaat die over Sint Maarten waait, geeft een andere 'gevoelsatmosfeer' dan de zuidwester bij Hoek van Holland. En een cacaoboom bij Philipsburg geeft een andere schaduw dan een Hollandse eik bij Burgh Haamstede. Die gevarieerdheid kan ervaren worden als rijkdom," zei de prinses.

Ank Bijleveld, voorzitter van het Nationaal Comité, hoopte dat de bijeenkomsten van het parlement de jeugd van de verschillende delen van het Koninkrijk dichter bij elkaar brengt en dat ze van elkaar zullen en kunnen leren.

Foto: BuzzR
20 mei 2014 - 17:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties