×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Sint Maarten krijgt bezoek van Beatrix

Prinses opent Koninkrijksjeugdparlement

Sint Maarten krijgt bezoek van Beatrix

Prinses Beatrix wordt maandagmiddag (lokale tijd) op het Prinses Juliana vliegveld van Sint Maarten welkom geheten door gouverneur Eugene Holiday van het sinds 2010 zelfstandige land binnen het Koninkrijk. De prinses is voor een driedaags bezoek op Sint Maarten waar ze dinsdag het Koninkrijksjeugdparlement opent met een korte toespraak.


Het bijeenbrengen van een jeugdparlement is onderdeel van de 2 jaar durende viering van het tweede eeuwfeest van het Koninkrijk en is het derde evenement na de feestelijke opening op het strand van Scheveningen vorig jaar november en het Grondwetsfeest in maart.

Uit de 4 landen van het Koninkrijk plus de Caribische eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn vijf teams van elk tien jongeren naar Sint Maarten gekomen om drie dagen lang te praten en debatteren over heden en toekomst van het Koninkrijk, waarbij de aandacht zal liggen bij zaken als onderwijs, kinderrechten, duurzame ontwikkeling en cultuur.

Parlementssessies

Prinses Beatrix woont een aantal sessies van het parlement bij en is ook aanwezig wanneer Ank Bijleveld, voorzitter van het Nationaal Comité dat de festiviteiten rond 200 jaar Koninkrijk coördineert, een geschiedenisboekje presenteert. ‘Eenheid en verscheidenheid - 200 jaar Koninkrijk, Nederland en de zes Caribische eilanden in jaartallen’ is bestemd voor de bovenbouw.

Beatrix was in 2011 voor het laatst op Sint Maarten, toen nog als koningin, tijdens een rondreis met Willem-Alexander en Máxima langs alle zes Caribische eilanden. Die hadden gehoopt dat Beatrix na haar aftreden vorig jaar nog een afscheidsbezoek zou brengen, maar dat staat niet op het programma.

Foto: BuzzR
19 mei 2014 - 15:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties