×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Programma werkbezoek aan Duitsland bekend

Koningspaar naar Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen

Programma werkbezoek aan Duitsland bekend

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werken in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen een vol programma af. Het koningspaar brengt op maandag 26 mei en dinsdag 27 mei een werkbezoek aan de aan Nederland grenzende deelstaten. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte donderdag het programma bekend.


De eerste dag staat in het teken van energie. Op de Universiteit Oldenburg wonen ze een seminar bij over de opslag van duurzame energie en houdt de koning een toespraak. Aansluitend bezoekt het koningspaar het EWE Onderzoeksinstituut voor duurzame energietechnologie 'Next Energy'. De koning en koningin krijgen hier uitleg over experimenten waarmee onderzoekers de laadtijd van elektrische auto's willen reduceren.

In Leer krijgt de koning een toelichting in een scheepssimulator van studenten van de zeevaartfaculteit. Ook wisselt hij met bestuurders van gedachten over grensoverschrijdende samenwerking in het onderwijs en over de wijze waarop de regio Leer en de Groninger gemeente Oldambt vraag en aanbod van werkgelegenheid afstemmen. Ondertussen laat Máxima zich bijpraten over de campagne om de consumptie van verse groente en fruit in Duitsland te bevorderen.

Brandstof

In Werlte laat Audi zien hoe elektriciteit wordt omgezet in methaangas als duurzame vorm van brandstof. Het bezoek aan Nedersaksen wordt afgesloten met een diner in Schloss Wilkinghege in Münster.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken vergezelt het koningspaar op de tweede dag tijdens hun bezoek aan Noordrijn-Westfalen. Die dag begint met een bezoek aan het Zentrum für Niederlande-Studien van de Universiteit van Münster. Het universitaire centrum bestaat 25 jaar en heeft als doel de wederzijdse bekendheid tussen Duitsland, Nederland en Vlaanderen te versterken.

Daarna gaat het koningspaar nog naar Dortmund en vervolgens naar Essen, waar ze zien hoe Nederlanders en Duitsers samenwerken in de creatieve industrie, zoals design, mode, serious gaming en audiobranding.

Het bezoek aan Noordrijn-Westfalen wordt afgesloten met een bezoek aan een bijeenkomst van Nederlandse en Duitse bedrijven in de maakindustrie. De koning en koningin spreken daar met Nederlandse en Duitse ondernemers.

Foto: BuzzR
15 mei 2014 - 12:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties