×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Uniek vorstelijk bezoek uit Monaco

Albert en Charlène komen naar Apeldoorn

Uniek vorstelijk bezoek uit Monaco

Paleis Het Loo heeft de ‘hoofdprijs’ gewonnen. Het museum in Apeldoorn hoopte op een koninklijke opening voor de tentoonstelling over prinses Grace van Monaco, maar durfde er niet op te rekenen dat zowel het vorstenpaar van de ministaat als het Nederlandse koningspaar voor de ouverture zouden afreizen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bieden de bezoekers uit Monaco zelfs een diner aan op Het Loo.


Prins Albert, in 2005 zijn overleden vader prins Rainier III opgevolgd, combineert op 3 juni de opening van de aan zijn moeder gewijde expositie met een officieel bezoek, het eerste van een vorst van Monaco aan Nederland. In Den Haag heeft hij ontmoetingen met minister-president Mark Rutte en de voorzitters van beide Kamers.

Albert voert sinds zijn aantreden een zeer actieve buitenlandse politiek en heeft al tal van officiële bezoeken afgelegd, ook aan Rusland, Japan en China. Behalve de handelsbelangen van het vooral vanwege het gunstige belastingklimaat bekende Monaco staan bij die bezoeken ook het milieu en de klimaatverandering op de agenda.

Kennis vergaren

Albert (56) maakt zich daar al jaren druk over, en maakte reizen naar de Noord- en Zuidpool om meer kennis te vergaren. Afgelopen week nog werd hij in de Verenigde Arabische Emiraten onderscheiden voor zijn inspanningen voor het leefmilieu. De prins is daarnaast actief lid van het Internationaal Olympisch Comité, waarvan hij in 1985 lid werd, 13 jaar eerder dan het inmiddels afgezwaaide erelid koning Willem-Alexander.

Prins Albert was regelmatig in Nederland. Zo woonde hij zonder echtgenote prinses Charlène, met wie hij in 2011 trouwde, de inhuldiging bij van Willem-Alexander. In 2002 was hij ook bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, die op hun beurt te gast waren op zijn bruiloft.

De tentoonstelling ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ is in verschillende versies al op tal van plaatsen in de wereld te zien geweest. Overal trok de expositie van kleding, foto’s, accessoires en filmbeelden van het leven van de voormalige Amerikaanse filmster en prinses van Monaco veel publiek. Grace Kelly huwde in 1956 met prins Rainier en zei toen haar filmloopbaan vaarwel. In 1958 werd Albert als tweede kind uit het huwelijk geboren. Prinses Grace kwam in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven. Namens de Oranjes woonde toen prins Bernhard de uitvaart bij.

Foto: BuzzR
12 mei 2014 - 18:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties