×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinsen kijken uit naar Zandvoort Masters

Bernhard en Pieter-Christiaan hebben eerste races al gehad

Prinsen kijken uit naar Zandvoort Masters

De prinsen Bernhard en Pieter-Christiaan zijn goed te spreken over de start van het nieuwe raceseizoen. Beiden kwamen dit weekeinde met succes in actie op het circuit van Misano in Italië. "Als eerste en tweede kunnen we heel tevreden zijn. Ik kijk uit naar de Zandvoort Masters in juli. Hopelijk strijden we dan wederom om de voorste plekken", aldus prins Bernhard, die uitkomt voor Racing Team Holland.


Zijn broer Pieter-Christiaan vond het 'gaaf' dat het raceseizoen weer is begonnen. "Ik ben best tevreden over het verloop van de eerste races. Vooraf had ik op een iets beter resultaat gehoopt", stelde de prins maandag in het verslag van zijn ploeg. Beide prinsen komen uit in het GT4-kampioenschap dat de komende maanden op verschillende circuits in onder meer Nederland, België, Duitsland en Italië wordt afgewerkt. Auto's in verschillende categorieën komen tegelijkertijd op het parcours, zodat een tweede plaats in de race toch een eerste plaats kan betekenen in het klassement, als de winnaar in een andere klasse uitkomt.

Prins Bernhard moest vorig jaar voor het einde van het raceseizoen afhaken vanwege zijn behandeling voor kanker. Hij was er erg op gebrand om weer achter het stuur van de BMW M3 GT4 te kruipen, zo liet hij eerder via Twitter al blijken. Met medecoureur Ricardo van der Ende haalde hij zaterdagavond de overwinning, Pieter-Christiaan en teamgenoot Simon Knap finishten in het GT4-klassement als derde.

Zondag kwam het duo Bernhard van Oranje/Ricardo van der Ende als tweede GT4-wagen over de finish. "Ik kon de Ginetta’s maar niet voorbij. Die gaan zó hard door de bocht, volgens mij hebben die auto’s op modder nog grip", zei Bernhard bewonderend over de wagen van Jörg Viebahn en Bertus Sanders. In de race wisselen de rijders elkaar halverwege af. De prinsen starten en geven halverwege het stuur over aan hun ploeggenoten.

Foto: BuzzR
12 mei 2014 - 13:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties