×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima helpt kinderen aan muziekinstrumenten

Koningin geïnterviewd door Radio 4

Máxima helpt kinderen aan muziekinstrumenten

Koningin Máxima heeft maandagochtend op basisschool 't Palet in de Haagse Schilderswijk het startschot gegeven voor de inzamelingsactie van instrumenten voor muziekonderwijs aan kinderen. De actie is een initiatief van het programma Radio 4 Klassiek Geeft en het landelijk Instrumentendepot Leerorkest. Doel is om zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Marco de Souza, initiatiefnemer van het Instrumentendepot, nam uit handen van de koningin het eerste instrument, een trompet, in ontvangst.


De kinderen van het Leerorkest gaven Máxima een warm en muzikaal welkom. In een interview op Radio 4 zei ze vervolgens dat muziek 'ontzettend belangrijk' is voor kinderen. "Het plezier van samen muziek maken is fantastisch." Ze is dan ook erg blij met de inzamelingsactie. "Zonder instrumenten kunnen kinderen niet spelen. Deze inzamelingsactie is heel belangrijk. Instrumenten zijn duur en niet alle ouders kunnen die betalen." Zelf speelde Máxima als kind ook een instrument, vertelde ze aan presentator Hans Smit. "Ik heb de luxe gehad dat ik dat als klein kind mocht doen. Ik speelde gitaar."

Máxima kroop vervolgens voor Radio 4 even in de rol van journalist en interviewde twee leerlingen van 't Palet. Ze vroeg hen van alles en nog wat over hun ervaring met muziek. Zo vroeg ze aan een van de kinderen of zijn grote instrument, een hoorn, niet erg lastig is om mee te nemen.

Bijna 2 weken lang gaat Radio 4 campagne voeren voor het Instrumentendepot Leerorkest. Zo kunnen luisteraars instrumenten en geld doneren. Ook wil de radiozender geld ophalen met veilingen, zo kunnen luisteraars bieden op een concert van Janine Jansen, een masterclass dwarsfluit van Berdien Stenberg en een huiskamerconcert van Tania Kross.

Foto: BuzzR
12 mei 2014 - 11:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties