×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima opent congres van Museon

Over cultuur- en wetenschapscommunicatie

Koningin Máxima opent congres van Museon

Koningin Máxima opent donderdag 22 mei het internationale congres voor cultuur- en wetenschapscommunicatie ECSITE in het World Forum in Den Haag. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Het Museon organiseert deze 25e editie van het jaarlijkse congres dat tot 24 mei duurt. Het thema van de conferentie is dit jaar People, Planet, Peace.


Vorig jaar was de conferentie in Zweden. ECSITE is het Europese netwerk voor wetenschapscentra en musea. Het Museon, een interactief museum voor cultuur en wetenschap, was in 1989 een van de oprichters van ECSITE. Musea als Universeum in Gothenburg, het Science Museum in Londen, Heureka in Helsinki, het Deutsches Museum in München, Universcience in Parijs, Technopolis in Mechelen en La Caixa in Barcelona maken deel uit van het netwerk. Ze wisselen onderling kennis en expertise uit op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie.

De conferentie in Den Haag bevat sessies over onderwerpen als duurzame innovatie en de rol van musea in een kennismaatschappij. Sprekers zijn onder meer directeur generaal van Unesco Irina Bokova en Ian Golding, voormalig adviseur van Nelson Mandela. Ook directeur Ahmet Üzümcü van de OPCW, de organisatie die toeziet op het verbod op chemische wapens, geeft een toespraak.

Bedrijven die actief zijn op het gebied van wetenschapscommunicatie kunnen zich presenteren in de Businessbistro. Voor kinderen is er een interactieve en educatieve techniekshow, de Scholieren Science Show.

Foto: BuzzR
02 mei 2014 - 16:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties