×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinsesjes verrassen Amstelveen

Prinsesjes verrassen Amstelveen

De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn toch mee tijdens Koningsdag. In Amstelveen stapten de dochters van koning Willem-Alexander en Máxima onder luid gejuich uit de bus. De meisjes werden toegezongen door een kinderkoor.


Eerder was nog gezegd dat de prinsessen thuis zouden blijven. De organisatie was blijkbaar wel ingefluisterd over het bezoek van de zusjes. Ook voor de drie lagen speciale corsages klaar, een bloemcorsage voor om de pols. De RVD liet zaterdag weten dat Willem-Alexander en Máxima pas op de dag zelf wilden beslissen of de prinsesjes mee zouden gaan. Daarom is hun aanwezigheid vooraf niet bekendgemaakt. Het koningspaar koos ervoor om hun dochters mee te nemen naar Amstelveen omdat daar wat meer ruimte is op de route.

Amstelveen was de tweede plaats die de koninklijke familie aandeed. Het bezoek concentreerde zich rond het stadshart. Eerder op de dag waren de Oranjes nog in het Noord-Hollandse De Rijp.

De route leidde onder meer langs schooltuintjes, een 50 meter lange atletiekbaan waar jongeren sprintjes trekken, korfbal en cricket spelen en aan karate doen. Op het Stadsplein liet de Japanse gemeenschap zich zien, was muziek en dans en werd een speciaal kunstwerk onthuld. De wandeling eindigde voor de bibliotheek, waar de afsluiting van het bezoek plaatsvindt.

Zo'n 1400 vrijwilligers werken mee aan de organisatie van de Koningsdag in Amstelveen. Het koninklijk bezoek is voor de stad een hoogtepunt in een feestjaar, waarin de gemeente viert dat ze 50 jaar de naam Amstelveen draagt.

Foto: BuzzR
26 april 2014 - 13:38 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties