×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Unieke Oranjeparels te koop

Hertog van Anhalt laat parels Amalia van Solms veilen

Unieke Oranjeparels te koop

Veilinghuis Sotheby’s veilt op 13 mei een uniek collier bestaande uit parels uit de nalatenschap van Amalia van Solms. Zij was de echtgenote van stadhouder Frederik Hendrik (1584-1647). De parels worden ter veiling aangeboden door de Duitse prins Eduard van Anhalt.


Royalty’s juwelenexpert Erik Schoonhoven: 'Parels die teruggaan tot de 17e eeuw zijn sowieso bijzonder. Als het dan ook nog Oranjeparels zijn is dat uniek. Frederik Hendrik en Amalia waren beroemd vanwege de bijzondere parels en diamanten die ze aankochten. Deze bevinden zich nog steeds in de Oranjecollectie, maar zijn ook bij andere vorstenhuizen terechtgekomen. Het opduiken van zo'n snoer parels is een hoogtepunt voor elke liefhebber van koninklijke juwelen.' 

Door de nauwe contacten tussen de Oranjes en de VOC kon Amalia van Solms de prachtigste Indiase parels verwerven. Twee van haar vier dochters, prinses Louise Henriette en prinses Henriette Catherine, ontvingen na de dood van hun moeder elk een collier met Oranjeparels. Door het huwelijk van Henriette Catherine met prins Johan Georg II van Anhalt-Dessau, kwam een dergelijk collier in de familie Van Anhalt terecht. Hun nakomeling Eduard, het huidige hoofd van de familie, laat het parelcollier nu veilen. De verwachte opbrengst is 120.000 tot 160.000 euro, maar dit zal meerdere keren over de kop gaan. 

Foto: Sotheby's
22 april 2014 - 15:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties