×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima naar ouderavond financiële opvoeding

Over aanleren van financieel verantwoord gedrag

Máxima naar ouderavond financiële opvoeding

Koningin Máxima heeft maandagavond een ouderavond met het thema 'financiële opvoeding' bezocht op een basisschool in Almere. De bijeenkomst op De Archipel was bedoeld om ouders te helpen bij het aanleren van financieel verantwoord gedrag.


Máxima is erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Daarin bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten. Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, vergezelde de koningin. Ook burgemeester Annemarie Jorritsma gaf acte de présence.

Tijdens de ouderavond speelde Theatergroep PlayBack de voorstelling Credits, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Het stuk moet ouders van 10- tot 14-jarigen ondersteunen bij de financiële opvoeding. Onder meer onderwerpen als zakgeld, klusjes in huis en de kosten van een mobieltje kwamen aan bod. Ook werd besproken hoe vaders en moeders moeten omgaan met een kind dat ergens zijn zinnen op heeft gezet.

In maart vond de Week van het geld plaats, waarin een reeks soortgelijke financiële ouderavonden begon. Máxima opende de week toen met het dichtslaan van een kluis in Beeld en Geluid in Hilversum.

Foto: BuzzR
15 april 2014 - 09:45 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties