×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Margriet trots op zoon Bernhard

Interview in nieuwste editie Royalty

Prinses Margriet trots op zoon Bernhard

Prinses Margriet is blij dat de gezondheid van haar zoon prins Bernhard vooruit gaat. ''Hij heeft zich er manmoedig doorheen geslagen. En zijn moeder ook'', vertelt prinses Margriet in het nieuwste nummer van Royalty.


De ziekte van haar zoon heeft haar heel erg beziggehouden. Hij is de afgelopen maanden behandeld aan non-Hodgkin lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vorige week bekend dat de behandeling goed is aangeslagen en dat de prins zich goed voelt.

In het interview praat Margriet niet alleen over haar zoon, ze vertelt ook dat ze het nog steeds jammer vindt dat ze niet naar Sotsji kon om de Paralympics bij te wonen. Met haar man Pieter van Vollenhoven zou ze aanwezig zijn bij de officiële opening om vervolgens een aantal wedstrijden bij te wonen. Ook zou de prinses medailles uitreiken en samen met haar echtgenoot het paralympisch dorp bezoeken. Ze is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Pieter van Vollenhoven is beschermheer van het Fonds Gehandicaptensport.

Margriet zegt dat ze een speciale reden had om juist nu naar Rusland te willen. ''In 1980 wilden de Russen de Paralympische Spelen niet organiseren. Er waren geen gehandicapten in de Sovjet-Unie, zo werd gezegd. Toen hebben wij de Spelen in Arnhem gehouden. Zo ben ik er bij betrokken geraakt. Dat is eigenlijk nog niet zo lang geleden en dat Rusland nu de Spelen in Sotsji heeft georganiseerd, betekent dat veel is bereikt.''

Foto: BuzzR
02 april 2014 - 12:56 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties