×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Polderbaan opvallend decor voor welkom Xi

Chinese president in Nederland

Polderbaan opvallend decor voor welkom Xi

De Chinese president Xi Jinping heeft zaterdagmiddag op de Polderbaan van Schiphol kennis kunnen maken met het wispelturige Nederlandse weer. Er stond een ijskoude wind die in de Haarlemmermeerpolder vrij spel had. Pas toen de president en zijn echtgenote Peng Liyuan in hun auto stapten, brak er een waterig zonnetje door.


De welkomstceremonie voor het eerste Chinese staatshoofd uit de geschiedenis dat in Nederland op staatsbezoek komt, kende een uniek decor. De Polderbaan is omgetoverd tot een dependance van Schiphol, compleet met ontvangstruimte en voor de ontvangst van het Chinese bezoek een overdekt podium.

Op die manier wordt de gewone gang van zaken op de luchthaven zo min mogelijk verstoord door de komst van tientallen staatshoofden en regeringsleiders voor de maandag beginnende nucleaire veiligheidstop. "Een luchthaven in de luchthaven", aldus de omschrijving door een woordvoerder van Schiphol.

Saluutschoten

Even verderop stond de artillerie opgesteld om 21 saluutschoten af te vuren op het moment dat Xi met zijn vrouw, een in China populaire zangeres, de vliegtuigtrap afkwam. Koning Willem-Alexander, zonder jas, en koningin Máxima, met de jas los, stonden hen onderaan de trap op te wachten samen met twee Chinese meisjes die bloemen overhandigden aan Máxima en Peng Liyuan.

Het gezelschap begaf zich daarna naar het podium, waarvoor de 4 krijgsmachtonderdelen als erewacht stonden opgesteld. Na de inspectie door president Xi werd tijdelijk afscheid genomen. Het Chinese bezoek wordt later zaterdagmiddag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam in audiëntie ontvangen, en zaterdagavond krijgen ze daar een staatsbanket aangeboden. Prinses Beatrix is daarbij ook aanwezig.

Foto: BuzzR
22 maart 2014 - 15:53 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties