Placeholder

Weekend Oranjes draait om staatsbezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen dit weekend president Xi Jinping op zijn staatsbezoek aan ons land.

Op zaterdag ontvangen Willem-Alexander en Máxima de Chinese president en zijn echtgenote Peng Liyuan op Schiphol. Zaterdag vinden ook een audiëntie en een staatsbanket plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Zondag

Ook zondag staat in het teken van het Chinese staatsbezoek. Koning Willem-Alexander opent dan het Sino-Dutch Economic Forum in Noordwijk, waar Chinese bedrijven en vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Het Nederlandse koninklijk paar en het Chinese presidentiële echtpaar bezoeken vervolgens Kasteel Keukenhof.

Vervolgens doopt mevrouw Peng een speciale tulp. Na een privélunch in Kasteel Keukenhof, nemen koning Willem-Alexander en koningin Máxima officieel afscheid van de Chinese president en zijn echtgenote.

Maandag

De koning biedt op maandag 24 maart president Park Geun-hye van de Republiek Zuid-Korea een lunch aan op Paleis Noordeinde. Koningin Máxima en prinses Beatrix zijn hierbij aanwezig.

Op maandagavond wordt de koning verwacht in Paleis Huis Ten Bosch, waar hij zal dineren met een groep delegatieleiders van de Nuclear Security Summit. Ook koningin Máxima, minister-president Mark Rutte en minister Frans Timmermans zijn aanwezig bij het diner.