×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Jordanië en prins Abu Dhabi naar Den Haag

Enige royals op nucleaire top

Koning Jordanië en prins Abu Dhabi naar Den Haag

Koning Abdullah II Bin Al-Hussein van Jordanië en kroonprins Sheik Abdullah bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi zijn maandag en dinsdag in Den Haag. Daar zullen zij de Nuclear Security Summit (NSS) bijwonen. Ook 14 presidenten en 16 premiers gaan naar de tweedaagse top, blijkt uit de donderdag gepresenteerde presentielijst.


Abdullah II en Abdullah bin Zayed Al Nahyan zijn de enige twee afgevaardigden van koninklijken bloede op de bijeenkomst. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen de NSS niet bij, maar dineren maandagavond wel met delegatieleiders op paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Ook minister-president Mark Rutte is daarbij aanwezig.

Naar de nucleaire top komen verder 3 vicepresidenten, 3 vicepremiers en 7 ministers van Buitenlandse Zaken. Daarnaast zijn er nog 6 landen op een ander niveau vertegenwoordigd. Zo stuurt Israël Yuval Steinitz, de minister van Inlichtingen en Strategische Zaken.

Het doel van de NSS is het wereldwijd voorkomen van nucleair terrorisme. De eerste NSS vond in 2010 in Washington plaats, de tweede in 2012 in Seoel. De Amerikaanse president Barack Obama vroeg Nederland de derde top te organiseren.

Foto: BuzzR
20 maart 2014 - 14:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties