Placeholder

Laurentien in eerste aflevering The Pitch

Prinses Laurentien is donderdagavond te zien in de eerste aflevering van het BNN-programma The Pitch. In de uitzending beoordelen prinses Laurentien, Abdelkader Benali, Ruben Nicolai en Rick Schmal oplossingen van jonge Nederlanders tegen laaggeletterdheid.

"Het was heel leuk om met de prinses samen te werken", zegt voorleesambassadeur Ruben Nicolai in Sp!ts. "Ze heeft echt verstand van zaken en is een bevlogen spreker. Ze heeft erg veel met de onderwerpen schrijven, taal en laaggeletterdheid. Daarnaast is de prinses gewoon heel aangenaam in de omgang." Dat hij haar met 'u' en 'hoogheid' moest aanspreken, vond de cabaretier 'best grappig'.

De drie pitches waren volgens hem van hoog niveau. Twee daarvan zou Nicolai het liefste meteen uitvoeren, maar slechts één kandidaat kon als winnaar uit de bus komen. "We hebben er van 's ochtends tot 's middags voor gezeten. En eigenlijk zat iedereen meteen op één lijn. Natuurlijk hebben we het overleg ook heel netjes gehouden. Er zat een prinses bij."