×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Duizenden zien koning nieuw station openen

Willem-Alexander op Rotterdam Centraal

Duizenden zien koning nieuw station openen

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag het nieuwe Centraal Station in Rotterdam feestelijk geopend. De opening van Rotterdam CS is de eerste in een reeks van vier stations die momenteel worden vernieuwd: Den Haag, Amsterdam en Utrecht.


Duizenden mensen waren getuige van de opening. Dit werd gevierd met muziek en dans in de centrale hal. Mede door het fraaie weer waren er meer mensen naar het station gekomen dan verwacht. Dat leidde vooral bij de ingang tot veel gedrang. Een deel van de mensen mocht vanwege die drukte niet naar binnen, maar wilde dat wel. Later werd het publiek alsnog binnengelaten. De koning kreeg na de muziek- en dansshow een rondleiding door het station.

Een team van architecten was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de bouw die volgens schema is verlopen. De nieuwbouw van het spoordeel, de stationshal en directe omgeving duurde in totaal 9 jaar en kostte ruim 657 miljoen euro. Daarvoor tekenden de bureaus Benthem Crouwel Architekten, MVSA Architects en West 8 Urban Design & Landscape Architecture.

Het nieuwe station is nodig om de groei van nu 110.000 naar 320.000 reizigers in 2025 aan te kunnen. Meest opvallende onderdeel van de nieuwbouw is het forse, spiegelende puntdak van roestvrij staal dat in de richting van het centrum wijst. Het gebouw kreeg daarom de bijnaam 'station kapsalon'. De naam verwijst naar het bakje waarin een Rotterdamse snack wordt geserveerd.

Foto: BuzzR
13 maart 2014 - 16:34 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties