×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

NOS volgt Oranjes tijdens NLdoet

Koninklijke vrijwilligersplannen nog geheim

NOS volgt Oranjes tijdens NLdoet

De NOS zendt op vrijdag 21 maart op Nederland 2 het programma NLdoet met de Oranjes uit. Astrid Kersseboom presenteert dit televisieprogramma over de grootste vrijwilligersactie van Nederland.


De afgelopen jaren staken de Oranjes ook zelf de handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse actie van het Oranje Fonds. Vorig jaar gingen toenmalig prins Willem-Alexander en prinses Máxima bowlen met bezoekers en vrijwilligers van het Catharijnehuis in Utrecht, een dagopvang voor dak- en thuislozen. Toenmalig koningin Beatrix verrichtte in Dordrecht klus-, reparatie en schoonmaakwerkzaamheden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Dit jaar organiseert het Oranje Fonds voor de tiende keer samen met vrijwilligersorganisaties uit heel Nederland speciale activiteiten, met als doel het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen en mensen te stimuleren om zich als vrijwilliger in te zetten.

Geheim

Of ook dit jaar leden van de koninklijke familie meedoen en waar ze een handje toesteken, wordt door de organisatie geheimgehouden. Een blik op de agenda van het Koninklijk Huis leert dat prinses Beatrix op vrijdagmiddag 21 maart in Bunnik het nieuwe Museum Oud Amelisweerd (MOA) opent. Koning Willem-Alexander vergezelt koningin Máxima naar Baden-Baden waar Máxima 's avonds de Deutscher Medienpreis 2013 in ontvangst neemt.

NLdoet met de Oranjes wordt uitgezonden op Nederland 2, vanaf 19.25 uur.

Foto: BuzzR
11 maart 2014 - 14:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties