×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Laurentien jurylid in BNN-programma

Zoektocht naar creatieve oplossing laaggeletterdheid

Prinses Laurentien jurylid in BNN-programma

Prinses Laurentien werkt mee aan de eerste aflevering van het nieuwe BNN-programma The Pitch, waarin jongeren ideeën mogen presenteren aan een vakkundige jury. In de eerste aflevering pitchen drie jonge kandidaten ieder een creatieve oplossing om het probleem van laaggeletterdheid aan te pakken, maakte BNN maandag bekend.


Prinses Laurentien beoordeelt de ideeën met schrijver Abdelkader Benali, voorleesambassadeur Ruben Nicolai en taalambassadeur Rick Schmal.

In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Prinses Laurentien heeft Stichting Lezen & Schrijven tien jaar geleden opgericht met als doel iedereen in Nederland taalvaardig te maken. Laurentien: ''Laaggeletterden vertellen me dat dagelijkse dingen heel lastig zijn, bijvoorbeeld een simpel formulier invullen of de bijsluiter van medicijnen lezen, laat staan dat ze gaan whatsappen. Ik ben heel benieuwd naar alle ideeën, naar de oplossingen waar de jongeren mee komen. Ik kijk vooral naar de creativiteit van deze oplossingen en het bereik ervan, maar ook of er interessante partijen bij betrokken zijn”.

Presentator Patrick Lodiers staat de kandidaten bij. De eerste aflevering van The Pitch is donderdag 20 maart om 21.35 uur te zien op Nederland 3.

Foto: BNN
10 maart 2014 - 11:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties