×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima werkt in drukke hotellobby

Koningin sluit bezoek Colombia vandaag af

Máxima werkt in drukke hotellobby

Ook voor een koningin zijn de werkomstandigheden niet altijd ideaal. Máxima hield haar werkbespreking dinsdagavond in de lobby van haar hotel in Bogota, zittend op een soort barkruk, aan een verhoogde computertafel. Uit de ruimte ernaast klonken keiharde operaklanken en andere hotelgasten vroegen of ze op de foto mochten met Máxima. Probeer dan maar eens geconcentreerd te blijven.


De koningin hoeft natuurlijk niet altijd in de lobby te zitten. Er stond echter nog een bijeenkomst bij de ambassadeur op het programma, en er was voor vertrek naar zijn residentie nog wat tijd over om de koppen bij elkaar te steken. Máxima's nieuwe persoonlijk secretaris, de 1 maart aangetreden Gabriella Sancisi, was er bij, maar ook VN-staf uit New York en een adviseur namens de RVD.

Máxima had eerder op de dag een serie besprekingen gehad op verschillende ministeries in de historische oude stad van Bogota. In het ministerie van Buitenlandse Zaken nam ze een kijkje in de voormalige slaapkamer van 'vader des vaderlands' en bevrijder Simon Bolivar en bij de koffiefederatie ontmoette ze 'Juan Valdez', hét symbool van de Colombiaanse koffieteelt.

Hij gaf Máxima een smartcard die de koffieverbouwers ook hebben en waardoor ze op eenvoudige wijze toegang hebben tot financiële diensten. De kaart, met magneetstrook en chip, is een succes. De koffieboeren maken meer gebruik van banken dan de gemiddelde Colombiaan, van wie zo'n 40 procent zijn financiële zaken buiten de bank om regelt.

Koningin Máxima sluit woensdag haar werkbezoek aan Colombia af met een excursie naar een van de armste en slechtste wijken van Bogota. Ze bezoekt daar onder meer een kinderdagverblijf.

Dankzij de kinderopvang krijgen vrouwen in de wijk Ciudad de Bolivar de mogelijkheid om te werken. Ook krijgen moeders onderwijs in financiën in de wijk. Máxima, die Colombia bezoekt als speciale VN-gezant, praat met een aantal moeders over hun financiële reilen en zeilen en het belang van het financieel onderwijs.

In de middag houdt de koningin een toespraak bij de lancering van de Colombiaanse Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering. In Colombia heeft bijna 40 procent van de bevolking geen of slecht toegang tot banken, verzekeringen, spaarmogelijkheden en krediet. Voor de ontwikkeling van het land is het belangrijk dat dit verandert.

Vanuit Bogota vertrekt de koningin woensdag aan het einde van de middag naar Peru. Ze blijft daar tot vrijdag en wordt onder meer ontvangen door president Ollanta Humala.

Foto: BuzzR
05 maart 2014 - 10:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties