×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima met hakken in de modder

Koningin op VN-bezoek in Colombia

Máxima met hakken in de modder

"Ik had andere schoenen moeten aandoen". Koningin Máxima had maandagmiddag op een finca buiten Lebrija in Colombia het verkeerde schoeisel aan. Haar hoge hakken vonden op de onverharde en modderige paden rond een citrusboomgaard te weinig steun. Maar Máxima bleef wel op de been en genoot naar eigen zeggen van 'overheerlijke limonada', vers citroensap.


Het bezoek aan de Colombiaanse boomgaard was onderdeel van een werkbezoek aan de naaste omgeving van de stad Bucaramanga, waar de koningin met eigen ogen zag hoe verschillende projecten in de praktijk werken die Colombianen met een laag inkomen beter toegang moet geven tot financiële diensten. Niet alleen microkredieten, maar ook ogenschijnlijk gewone handelingen als het storten van geld, sparen en verzekeringen.

Andere voorbeelden kreeg Máxima te zien het centrum van Lebrija, waar zij rond het centrale plein onder grote belangstelling van de plaatselijke bevolking 3 zaken bezocht. Een stoffenzaak, een kapsalon en een restaurant.

Coöperatie

Medewerkers van een coöperatie, bezoeken dagelijks de ondernemers om een deel van de dagopbrengst direct op een spaarrekening te zetten. De ondernemers ontvangen ter plekke een ontvangstbewijs van de storting. Bij de coöperatie zelf kreeg Máxima uitleg over het verstrekken van leningen, maar ook over de financiële educatie die wordt gegeven. Om een bank te kunnen gebruiken, moeten mensen ook weten hoe.

De kennis die Máxima opdoet, verwerkt ze in het jaarlijkse rapport dat ze de VN aanbiedt, en gebruikt ze bij de adviezen die ze als 'speciale pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling' wereldwijd geeft aan bijvoorbeeld regeringen die in eigen land de toegankelijkheid van financiële diensten willen verbeteren om armoede te verminderen en economische groei te stimuleren.

Máxima heeft bij terugkeer in Bogotá ook kennis gemaakt met verkeerschaos in de avondspits. Ondanks een motorescorte duurde de rit vanaf het vliegveld naar haar hotel in het financiële district anderhalf uur. Op een rustiger tijdstip duurt het 20 minuten.

De koningin blijft tot woensdagavond in Colombia en reist dan door naar Peru.

Foto: BuzzR
04 maart 2014 - 12:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties