×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar terug van skivakantie

Willem-Alexander en Máxima ontvangen medaillewinnaars

Koningspaar terug van skivakantie

De wintersportvakantie voor de Oranjes in het Oostenrijkse Lech zit erop, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima blijven nog even in winterse sferen. De Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Sotsji staan dinsdag op de stoep van Paleis Noordeinde. De ontvangst van de sporters is een van hun eerste agendapunten in de nieuwe werkweek.


Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Sjinkie Knegt, Koen Verweij, Michel Mulder, Marrit Leenstra, Ireen Wüst, Stefan Groothuis, Lotte van Beek, Jorien ter Mors, Jorrit Bergsma, Margot Boer, Jan Smeekens, Carien Kleibeuker, Ronald Mulder en Bob de Jong behoren tot de gelukkigen die met eremetaal naar Nederland terugkeerden.

De sporters, coaches en hun begeleiders gaan dinsdag eerst naar minister-president Mark Rutte op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Vervolgens worden de medaillewinnaars in de Ridderzaal gehuldigd en daarna volgt het bezoek aan het koningspaar op Paleis Noordeinde

Koning Willem-Alexander, erelid van IOC, en koningin Máxima waren in Rusland hoogstpersoonlijk getuige van een serie olympische successen. "Acht medailles in vier dagen. Mooier hadden we het niet kunnen voorspellen", zei Willem-Alexander voordat hij Sotsji verliet. Zelf reikte de koning op zondag 9 februari goud zilver en brons uit aan Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma. De drie Nederlandse schaatsers stonden na de olympische 5000 meter op het podium.

Foto: BuzzR
24 februari 2014 - 09:46 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties