Placeholder

Rutte: biertje met Poetin was prima

Minister-president Mark Rutte vindt het prima dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima zondag in het Holland Heineken House een biertje hebben gedronken met de Russische president Vladimir Poetin. Hij was ervan op de hoogte dat het koningspaar en de president elkaar zouden treffen.

Rutte wees er vrijdag na afloop van de ministerraad op dat Willem-Alexander en Máxima de Russische president in november ook al hadden ontmoet in Moskou. Hij zei 'zonder meer positief' te zijn over deze ontmoetingen.

De premier kan zich totaal niet vinden in de kritiek op de volgens sommigen al te uitbundige aanmoedigingen van het koningspaar voor de Olympische sporters. "Laten we nou blij zijn dat we een koning en koningin hebben die echt van sport houden. Ik heb ook gezien hoe motiverend het is voor de sporters om die enorme betrokkenheid te voelen. Dan zit er ergens een zeurpiet die zegt dat de koning met een heel somber hoofd, in driedelig grijs pak met een horlogeketting op de tribune moet zitten. Ik begrijp er echt helemaal niets van."