Placeholder

Mabel steunt homorechten op Valentijnsdag

Prinses Mabel heeft zich op Valentijnsdag opnieuw uitgesproken voor homorechten. Via Twitter deelde ze een link naar het YouTube-filmpje The Dutch Kiss, een actie waarmee het Aids Fonds oproept tot tolerantie.

"Hier is nog een sterke video over de kracht van liefde: vecht tegen intolerantie met een #Dutchkiss", zo schreef de prinses op de microblog. Ze richtte haar tweet aan de New York Times-columnist Nicholas Kristof, die vlak daarvoor een link naar filmpjes over liefde had gedeeld met zijn Twitter-volgers.

Het Aids Fonds lanceerde de actie eerder deze week. "Iedereen mag kiezen van wie hij of zij wil houden", staat er bij de video geschreven. "Zonder homorechten neemt het risico op HIV/AIDS toe. Deel deze video en steun tolerantie! Laten we deze Valentijnsdag de #dutchkiss verspreiden."

Prinses Mabel zet zich al jarenlang in, in de strijd tegen aids. Ook Mabels schoonmoeder prinses Beatrix komt voorbij in de video. De makers hebben gebruik gemaakt van een oude krantenfoto uit 1988, waarin de toenmalige koningin zich door een Amsterdammer in de Jordaan op beide wangen laat zoenen.