×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima opent Centrum Gezond Gewicht

Aanpak overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen

Máxima opent Centrum Gezond Gewicht

Koningin Máxima heeft woensdagochtend in Rotterdam het Centrum Gezond Gewicht geopend. Dit centrum bestaat uit een team van medisch specialisten van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis dat zich inzet voor een innovatieve aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan.


De openingshandeling vond plaats in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar Máxima het podium deelde met kinderarts Erica van den Akker van het Erasmus MC en dr. Liesbeth van Rossum, die vanuit het Erasmus MC de volwassensectie van het centrum leidt.

Het doel van het Centrum Gezond Gewicht is het ontwikkelen van zorg op maat, aangepast aan de individuele kenmerken van de persoon, zoals medische (ziekte, medicatiegebruik, hormonen), genetische, gedragsmatige, psychologische en sociaal-economische kenmerken.

Behandeling op maat

''Obesitas is een complexe aandoening waardoor de standaardbehandelingen slechts voor een kleine groep mensen effectief is. Elke patiënt is weer anders en dat vraagt om een behandeling op maat'', zegt kinderarts Erica van den Akker op de website van het Sint Franciscus Gasthuis.

Door lichamelijke aandoeningen en psychosociale klachten brengt obesitas hoge kosten voor de gezondheidszorg met zich mee. Behandeling van de gevolgen van obesitas kost naar schatting 10 procent van het nationaal zorgbudget. Liesbeth van Rossum licht toe: ''Behalve voor de obese persoon zelf is obesitas ook een groot probleem voor de maatschappij. Het is duidelijk dat er effectievere en beter op het individu afgestemde behandelstrategieën noodzakelijk zijn.''

Foto: BuzzR
12 februari 2014 - 12:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties