Placeholder

Poetin drinkt biertje met Willem-Alexander

De Russische president Vladimir Poetin bezocht gisteren het Holland Heineken House in Sotsji en had daar een korte ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Poetin vroeg aan Willem-Alexander of hij problemen was tegengekomen, waarop de koning antwoordde dat dit niet het geval was en de organisatie perfect in orde was.

Poetin kreeg een biertje aangeboden, waarna Willem-Alexander een toost uitbracht. Volgens de website Voice of Russia spraken beide staatshoofden vol lof over de infrastructuur en de splinternieuwe sportcomplexen in de Russische badplaats. Koningin Máxima was vooral onder de indruk van de vrijwilligers, die volgens haar altijd oprecht glimlachen, behulpzaam zijn en goed voor de bezoekers zorgen. Poetin legde haar uit dat de vrijwilligers uit verschillende Russische regio’s komen en dat ook gekeken is naar een goede leeftijdsverdeling. Willem-Alexander en Máxima waren nog benieuwd naar de agenda van de president. ‘Morgenavond reis ik terug naar Moskou, maar volgende week ben ik weer in Sotsji.’ Hij is dan ondermeer aanwezig bij de sluiting van de Winterspelen.

Bij het verlaten van het Holland Heineken House kwam Poetin medaillewinnaar Ireen Wüst tegen, die na afloop liet weten onder de indruk te zijn van haar ontmoeting met de Russische president.