×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Paleis: 'Koning Filip is geen tiran'

Vlaams tijdschrift beschuldigde koning

Paleis: 'Koning Filip is geen tiran'

Het Belgische hof heeft de laatste tijd een dagtaak aan het ontkennen, rechtzetten of ontzenuwen van berichten over de koninklijke familie. Als het niet gaat over vermeende huwelijksproblemen van prins Laurent, dan is het wel de mogelijke boycotactie van prinses Claire, en deze week het bericht dat koning Filip zijn familie tiranniseert.


Dat laatste wordt beweerd in het Vlaamse roddelblad Dag Allemaal, dat daarvoor anonieme bronnen aanhaalt. Filip heeft zijn vader de toegang tot een buitenverblijf ontzegd en koeioneert het paleispersoneel, aldus de aantijgingen. Het Nieuwsblad deed navraag bij woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw. "De koning is geen tiran", luidde zijn reactie.

"Hij heeft juist veel aandacht voor zijn personeel. Er heerst een goede teamspirit, ook met de andere leden van de koninklijke familie. Het is wel waar dat er hard gewerkt wordt, maar dat is een logisch gevolg na de troonswisseling. Zo heeft koning Filip het Paleis hersteld als werkplek. Hij is hier elke dag, wat een verschil is met het verleden.'"

Het tempo is ook 'anders', volgens De Bauw. Met andere woorden: het ligt hoger. "Er zijn dan ook veel meer activiteiten en ontvangsten. Het Paleis draait." En woensdagvond geven koning Albert en koningin Paola samen met het nieuwe koningspaar en prinses Astrid acte de présence bij een jubileumfeest van het Rode Kruis.

Foto: BuzzR
05 februari 2014 - 09:58 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties