×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Mabel in Liberia

Voor vergadering mensenrechtenorganisatie

Prinses Mabel in Liberia

Prinses Mabel is maandag in Monrovia, de hoofdstad van Liberia aan de westkust van Afrika. Ze twitterde dat ze daar is voor een vergadering van de adviesraad van de Britse mensenrechtenorganisatie Global Witness, die de verbanden tussen natuurlijke hulpbronnen, corruptie en conflicten onderzoekt.


Global Witness houdt zich bezig met de relatie tussen de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen en de schending van mensenrechten. ''Liberia is rijk aan natuurlijke hulpbronnen: hout, palmolie, ijzererts enzovoort. De opbrengsten hiervan voedden en financierden de verschrikkelijke burgeroorlog tot 2003'', schrijft prinses Mabel.

''Toen Global Witness in het jaar 2000 betrokken raakte bij Liberia was de opbrengst van 'conflicthout' ter waarde van ongeveer 100 miljoen dollar niet te verklaren.''

Genoten

Het zijn drukke dagen voor de prinses. Mabel was zaterdagavond nog bij het bedankfeest voor haar schoonmoeder, waar ze arriveerde met prins Floris. ''Beatrix bedankt was fantastisch'', schreef Mabel zondag op Twitter:

Vrijdagmiddag was prinses Mabel nog in Amsterdam een van de sprekers bij WILL2014, een bijeenkomst voor vrouwelijke leiders en vrouwen in advocatuur en rechtspraak.

Foto: BuzzR
03 februari 2014 - 14:32 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties