Placeholder

Laurentien maakt Europese ambities waar

De Stichting Lezen & Schrijven, die zich inzet om laaggeletterdheid te bestrijden gaat dat ook in het buitenland doen. Prinses Laurentien zal zich daarbij in Europa inzetten voor mensen die niet of slecht kunnen lezen. Dat liet de stichting maandag weten.

Op verzoek van internationale organisaties, zoals de Europese Unie en de Bill & Melinda Gates Foundation, is de stichting onder meer bezig met een programma om het belang van bibliotheken in de Europese lidstaten te benadrukken.

Prinses Laurentien neemt maandag afscheid als bestuursvoorzitter van de stichting. Ze blijft wel erevoorzitter. Marja van Bijsterveldt, voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, neemt het stokje over van de prinses.

Wereldanalfabetiseringsdag

Stichting Lezen & Schrijven gaat verschillende Europese campagnes opzetten om de bewustwording van laaggeletterdheid en de bijbehorende problematiek te vergroten. Onderdeel van de campagnes wordt een evenement rondom Wereldanalfabetiseringsdag in Brussel in september 2015.

Om de Europese ambities waar te maken is een team van drie medewerkers van Stichting Lezen & Schrijven sinds 1 januari dit jaar werkzaam in Brussel. Ook Laurentien legt zich als erevoorzitter van de stichting de komende jaren met name toe op de internationale activiteiten.