Placeholder

Prinses Margriet viert 71e verjaardag

Prinses Margriet is vandaag jarig. De derde dochter van prinses Juliana en prins Bernhard werd precies 71 jaar geleden in Ottawa in Canada geboren.

Het is het tweede feestje voor Margriet binnen twee weken. De prinses vierde 10 januari haar 47ste huwelijksdag met prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Ze huwden op 10 januari 1967 in de Grote- of St Jacobskerk in Den Haag.

Pieter van Vollenhoven was destijds de eerste 'burger' die zijn intrede deed in de koninklijke familie, wat in die tijd tot nogal wat gefronste wenkbrauwen leidde, niet in de laatste plaats in zijn eigen familie en bij de Oranjes zelf. Van Vollenhoven zette echter de deur open voor alle burgers die daarna volgden. De kinderen van zowel koningin Beatrix als prinses Margriet zelf, trouwden de afgelopen jaren met niet-adellijken.

Toch heeft deze feestelijke dag ongetwijfeld ook een donker randje voor de zus van prinses Beatrix. Margriets zoon prins Bernhard jr. is nog altijd ziek. De 43-jarige prins heeft een vorm van lymfklierkanker, de variant non-Hodgkinlymfoom. Over hoe het nu met hem gaat, doet de RVD geen mededelingen. In november wilde Van Vollenhoven nog wel kwijt dat zijn zoon zich 'enorm kordaat' gedraagt als het op de behandeling van zijn ziekte aankomt.