×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Beatrix heeft week met gala's voor de boeg

Dansgala's in Amsterdam en Den Haag

Beatrix heeft week met gala's voor de boeg

Na een week van Nieuwjaarsontvangsten staat de agenda van prinses Beatrix komende week in het teken van culturele gala's. Maandagavond is ze in het DeLaMar Theater in Amsterdam bij het Balletgala van Stichting Dansersfonds '79. Ze besluit het cultuurweekje in het Lucent Danstheater in Den Haag, waar ze op zaterdag 25 januari de galavoorstelling bijwoont van het Holland Dance Festival.


Na edities in de Amsterdamse Stadsschouwburg, Koninklijk Theater Carré en Het Muziektheater Amsterdam vindt het Balletgala nu voor het eerst plaats in het DeLaMar Theater. Tijdens de 17e editie van het Balletgala maken onder meer Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater 1, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam hun opwachting. Daarnaast danst Marijn Rademaker, de Nederlandse eerste solist van het Duitse Stuttgarter Ballett, samen met Igone de Jongh, stersoliste van Het Nationale Ballet, een choreografie van Hans van Manen.

Op zaterdagavond 25 januari kan de prinses genieten van de opening van de 14e editie van het Holland Dance Festival, een dansfestijn dat ze ook afgelopen jaren bezocht. De komende editie biedt drie weken lang een internationaal programma. Optredens worden verzorgd door het Bangarra Dance Theatre uit Australië, het Ballet National de Marseille en de Gauthier Dance Company uit Duitsland, maar ook door gezelschappen uit Cuba, Brazilië en Nieuw-Zeeland.

De galavoorstelling die Beatrix volgende week bijwoont, toont een selectie van hoogtepunten van het festival.

Foto: BuzzR
16 januari 2014 - 10:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties