×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Anita promoot Van Gogh in Los Angeles

Van Gogh-liefhebster naar LA Art Show

Prinses Anita promoot Van Gogh in Los Angeles

Prinses Anita bezoekt woensdag de LA Art Show 2014 in Los Angeles. In gezelschap van directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum woont ze de opening bij van de kunstbeurs in het Los Angeles Convention Center.


Op deze Opening Night Première Party is ook burgemeester Eric Garcetti van Los Angeles aanwezig, evenals de Oscarwinnende acteur Tim Robbins (Mystic River). Op de receptie wordt de 50-jarige stedenband gevierd tussen Los Angeles en Bordeaux.

Het feest is de aftrap van een jaar van artistieke en culturele uitwisseling tussen beide steden. Prinses Anita is een van de vijfhonderd gasten, waaronder beroemdheden, artiesten, kunstliefhebbers, politici en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uit Los Angeles en Frankrijk.

Relievo's

Prinses Anita is een fervent Van Gogh-liefhebber en promoot op de LA Art Show 2014 het Van Gogh Museum en met name de relievo's die het Nederlandse museum deze week in de Verenigde Staten introduceert. Dat zijn reproducties van de schilderijen van Vincent Van Gogh waarin de reliëfstructuur van de meesterwerken is nagebootst. De collectie relievo's bestaat uit de vijf werken Amandelbloesem, Zonnebloemen, De oogst, Korenveld onder onweerslucht en Boulevard de Clichy. De reproducties benaderen het origineel zo dicht mogelijk met craqueléscheurtjes en verschillende diktes verf.

Prinses Anita zal volgens een woordvoerster van het Van Gogh Museum veel te vinden zijn in de stand van de distributeur, die de reproducties in de Verenigde Staten verkoopt. Eerder werden deze relievo’s al verkocht en gepresenteerd in Hongkong, Taipei en Amsterdam.

Museumplein

De verkoopopbrengsten gebruikt het Van Gogh Museum onder meer voor de bouw van een nieuwe entree aan het Museumplein in Amsterdam. Prinses Anita, de echtgenote van prins Pieter-Christiaan, is een kunstliefhebber en van Vincent van Gogh in het bijzonder. Volgens de woordvoerster draagt ze het museum een warm hart toe. Eerder sprak ze een luisterboek in over de wereldberoemde kunstschilder.

De LA Art Show duurt tot en met zondag 19 januari.

Foto: BuzzR
15 januari 2014 - 17:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties