×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Bijzondere middag voor Willem-Alexander

Afgesloten met strijdkreet en Wilhelmus

Bijzondere middag voor Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander zag donderdagmiddag ruim 1300 militairen in ceremonieel tenue aan zich voorbijtrekken. De koning, zelf ook in ceremonieel tenue, nam eerst een vaandelgroet in ontvangst. Aansluitend defileerden de deelnemende eenheden voor de koning.


Als afsluiting van het defilé brachten de militairen hun traditionele strijdkreet aan de koning. Deze kreet, het 'Oranje boven', is volgens de omroeper in de ''moderne tijd in vergetelheid geraakt'. "200 jaar Koninklijke Landmacht is een mooie gelegenheid om de oude strijdkreet opnieuw te laten klinken." Vervolgens klonk het driemaal 'Oranje boven'.
De plechtigheid werd vervolgens afgesloten met het spelen van het Wilhelmus. De koning werd daarna weer opgehaald door de koets, hiermee kwam de ceremonie, die ongeveer een uur duurde, officieel tot een einde.
Donderdagavond woont prinses Beatrix in de Koninklijke Schouwburg een muzikaal schouwspel bij. Dit wordt uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Met muziek, dans en verhalen wordt het verhaal verteld van 200 jaar landmacht.

Foto: BuzzR
09 januari 2014 - 15:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties