×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Bijzondere middag voor Willem-Alexander

Afgesloten met strijdkreet en Wilhelmus

Bijzondere middag voor Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander zag donderdagmiddag ruim 1300 militairen in ceremonieel tenue aan zich voorbijtrekken. De koning, zelf ook in ceremonieel tenue, nam eerst een vaandelgroet in ontvangst. Aansluitend defileerden de deelnemende eenheden voor de koning.


Als afsluiting van het defilé brachten de militairen hun traditionele strijdkreet aan de koning. Deze kreet, het 'Oranje boven', is volgens de omroeper in de ''moderne tijd in vergetelheid geraakt'. "200 jaar Koninklijke Landmacht is een mooie gelegenheid om de oude strijdkreet opnieuw te laten klinken." Vervolgens klonk het driemaal 'Oranje boven'.
De plechtigheid werd vervolgens afgesloten met het spelen van het Wilhelmus. De koning werd daarna weer opgehaald door de koets, hiermee kwam de ceremonie, die ongeveer een uur duurde, officieel tot een einde.
Donderdagavond woont prinses Beatrix in de Koninklijke Schouwburg een muzikaal schouwspel bij. Dit wordt uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Met muziek, dans en verhalen wordt het verhaal verteld van 200 jaar landmacht.

Foto: BuzzR
09 januari 2014 - 15:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties