×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Eerste nieuwjaarsreceptie van koningspaar

14 en 15 januari in Amsterdam

Eerste nieuwjaarsreceptie van koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen volgende week dinsdag en woensdag honderden gasten op hun eerste nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Bij beide ontvangsten zijn prinses Beatrix, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.


Dinsdag 14 januari komen eerst Nederlandse genodigden langs die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen, op woensdag ontvangt het koninklijk paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties.

Voor hun eerste nieuwjaarsreceptie hebben de koning en koningin dit jaar specifiek vertegenwoordigers uit de bouwsector utigenodigd, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend. Elk jaar wordt het accent gelegd op een andere groep uit de samenleving, naast de gebruikelijke vertegenwoordigers uit bestuurlijk Nederland. Vorig jaar waren dat vertegenwoordigers uit de veehouderij en de land- en tuinbouw.

Gebruikelijk is dat het staatshoofd een korte toespraak houdt, waarna ook de voorzitter van de Eerste Kamer het woord voert en een toast uitbrengt. In 1995 bezocht Willem-Alexander, toen nog troonopvolger, voor het eerst de nieuwjaarsrecepties in het Paleis op de Dam.

Foto: BuzzR
08 januari 2014 - 14:42 |  Redactie |  1 reacties
 

Reacties