×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Kate en Máxima stoten Victoria van de troon

In enquête van Duits tijdschrift Frau im Spiegel

Kate en Máxima stoten Victoria van de troon

Catherine, de hertogin van Cambridge, en koningin Máxima zijn kroonprinses Victoria van Zweden voorbijgestreefd in populariteit. Dit blijkt uit een enquête van het Duitse tijdschrift Frau im Spiegel.


Op de vraag wie hun meest favoriete vrouwelijke Europese royal is, antwoordde 22 procent van de ondervraagde Duitse vrouwen de naam van de 31-jarige echtgenote van prins William. Daarmee stoot de als Kate Middleton geboren hertogin de Zweedse kroonprinses Victoria (35) van de troon. Koningin Máxima staat op de tweede plaats. Victoria stond vijf jaar lang bovenaan de ranglijst, maar is dit jaar gezakt naar de derde plek. Máxima en Victoria kregen beide rond 20 procent van de stemmen.

Voor de enquête werden 1003 vrouwen in Duitsland ondervraagd. Volgens het tijdschrift heeft Catherine haar stijgende populariteit te danken aan prins George, wiens geboorte een wereldwijde hype veroorzaakte. De afgelopen jaren stond Catherine steeds op de tweede plaats.

Idool

Volgens de onderzoekers is Catherine vooral populair bij jongere vrouwen. Een van de twee Duitse vrouwen tussen 14 en 29 jaar ziet haar als een idool. Koningin Máxima is vooral populair onder de oudere vrouwen.

De rest van de Europese royals maakte weinig kans tegen het drietal. Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen staat met 7 procent op de vierde plaats, gevolgd door prinses Madeleine van Zweden met 3 procent. Prinses Letizia van Spanje, de nieuwe Belgische koningin Mathilde en kroonprinses Mary van Denemarken kwamen elk niet verder dan 2 procent. Slechts 1 procent van de respondenten koos voor prinses Charlène van Monaco en erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg.

Foto: BuzzR
02 januari 2014 - 14:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties