×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima krijgt Duitse mediaprijs

Voor haar werk voor de Verenigde Naties

Máxima krijgt Duitse mediaprijs

Koningin Máxima treedt in de voetsporen van tal van wereldleiders en beroemdheden wanneer ze op 21 maart in het Duitse Baden Baden de Duitse Mediaprijs ontvangt. Ze krijgt de onderscheiding voor haar werk voor de Verenigde Naties, zo maakte de organisatie donderdag bekend.


De Duitsers waarderen haar inzet om alle mensen op de wereld toegang te geven tot financiële diensten, van bank- en spaarrekeningen tot verzekeringen en pensioenen. Als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN zet Máxima zich daar sinds 2009 voor in. Vorige week was ze in die hoedanigheid nog op werkbezoek in Ethiopië en Tanzania. Máxima is overigens al veel langer bezig met deze ‘ontwikkelingspolitiek’, want eerder zette ze zich in voor microkredieten aldus de jury.

"Met een mengeling van authentieke betrokkenheid, overtuigende kennis van zaken en persoonlijke uitstraling heeft koningin Máxima niet alleen de harten van de Nederlanders voor zich gewonnen, maar zet ze de buitengewone aandacht die ze krijgt van de media ook in voor een sleutelthema in de wereldpolitiek", meende de jury.

De prestigieuze prijs werd eerder onder meer uitgereikt aan Nelson Mandela, Jasser Arafat, Bill Clinton, koning Hoessein van Jordanië, koning Juan Carlos van Spanje, de Franse president François Mitterrand, bondskanselier Angela Merkel, Kofi Annan, Bono en de acteur George Clooney.

Foto: BuzzR
19 december 2013 - 21:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties