×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Vrijmarkt tijdens Koningsnacht in Amsterdam

Na 18 jaar weer toegestaan

Vrijmarkt tijdens Koningsnacht in Amsterdam

In Amsterdam komt de nachtelijke vrijmarkt terug in de nacht voor Koningsdag. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten, meldt Het Parool.


Amsterdammers mogen tijdens de eerste Koningsnacht - de nacht van 25 op 26 april - vanaf middernacht hun spullen verkopen. De regeling geldt echter alleen voor specifiek aangewezen locaties buiten het centrum. De gemeente wil voorkomen dat er dronken uitgaanspubliek op af komt.

Verder zijn professionele of commerciële verkopers met wagens, kramen of bussen niet welkom en mag er geen alcohol worden verkocht. Ook is versterkte muziek niet toegestaan.

De nachtelijke vrijmarkt is sinds 1996 niet meer toegestaan. Voormalig burgemeester Patijn verbood de Koninginnenacht nadat het feest erg uit de hand was gelopen. Er zijn sindsdien regelmatig voorstellen geweest om de vrijmarkt 's nachts terug te laten keren.

Foto: BuzzR
19 december 2013 - 10:13 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties