×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Vrijmarkt tijdens Koningsnacht in Amsterdam

Na 18 jaar weer toegestaan

Vrijmarkt tijdens Koningsnacht in Amsterdam

In Amsterdam komt de nachtelijke vrijmarkt terug in de nacht voor Koningsdag. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten, meldt Het Parool.


Amsterdammers mogen tijdens de eerste Koningsnacht - de nacht van 25 op 26 april - vanaf middernacht hun spullen verkopen. De regeling geldt echter alleen voor specifiek aangewezen locaties buiten het centrum. De gemeente wil voorkomen dat er dronken uitgaanspubliek op af komt.

Verder zijn professionele of commerciële verkopers met wagens, kramen of bussen niet welkom en mag er geen alcohol worden verkocht. Ook is versterkte muziek niet toegestaan.

De nachtelijke vrijmarkt is sinds 1996 niet meer toegestaan. Voormalig burgemeester Patijn verbood de Koninginnenacht nadat het feest erg uit de hand was gelopen. Er zijn sindsdien regelmatig voorstellen geweest om de vrijmarkt 's nachts terug te laten keren.

Foto: BuzzR
19 december 2013 - 10:13 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties