×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

2013 succesvol jaar voor Paleis Het Loo

Meer dan 400.000 bezoekers

2013 succesvol jaar voor Paleis Het Loo

Meer dan 400.000 bezoekers kwamen dit jaar over de vloer bij Paleis Het Loo. De publiekstrekker was Beeld van Beatrix, waarmee het museum een vliegende start maakte. Toenmalig koningin Beatrix bezocht de expositie in maart.


In mei volgde de tentoonstelling Ingehuldigd. ''Meer dan 100.000 mensen namen uren wachten voor lief om de regalia, de hermelijnen koningsmantel en de blauwe inhuldigingsjapon van koningin Máxima van dichtbij te kunnen bewonderen'', blikt de museumdirectie tevreden terug. Het museum vernieuwde zijn huisstijl en moderniseerde de website.

Sinds zaterdag staat het voormalig koninklijk paleis te boek als Winterpaleis, met een feestelijke kerstpresentatie en een ijsbaan. Tot 9 maart kunnen bezoekers in Het Loo terecht voor de tentoonstelling Katinka van Rood, vorstelijk beeldhouwster. Beatrix kreeg tussen 1948 en 1985 met tussenpozen les van Katinka van Rood. In de tentoonstelling is ook een aantal werken uit de verzameling van prinses Beatrix te zien, bijvoorbeeld een zelfgemaakt portret van haar lerares. Van Rood is met name bekend geworden door de munt met de portretten van de koninginnen Juliana en Beatrix, ter gelegenheid van de troonswisseling in 1980.

         
Foto: BuzzR
17 december 2013 - 11:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties