×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima doet praktijkervaring op

Bezoek aan wijnboeren

Koningin Máxima doet praktijkervaring op

Tanzania is niet het eerste land waaraan wordt gedacht wanneer het gaat om wijnbouw. Koningin Máxima die voor de VN op werkbezoek is in het Oost-Afrikaanse land maakt er vrijdag in het dorpje Gawaye nabij de hoofdstad Dodoma opnieuw kennis mee. Eerder deze week kreeg ze het eindproduct al ingeschonken bij een diner in het presidentieel paleis, vrijdag maakt ze kennis met de wijnboeren.


Wijnbouw is één van de manieren waarop het Wereldvoedselprogramma van de VN probeert de arme plattelandsbevolking in de regio aan inkomsten te helpen. De wijngaard is in handen van de gemeenschap, die er leert dat landbouw ook geld kan opleveren. De meeste boeren verbouwen alleen voedsel voor eigen gebruik en verdienen daar niets mee. Met een grotere oogst of de verkoop van wijn kunnen de levensomstandigheden verbeteren.

De boeren hebben dan wel weer opslagmogelijkheden nodig en toegang tot betrouwbare en betaalbare financiële diensten zodat ze geld opzij kunnen zetten, betalingen verrichten of verzekeringen afsluiten.

Aandacht

Máxima is door de VN gevraagd om die noodzakelijke toegankelijkheid van financiële diensten onder de aandacht te brengen en overal ter wereld te propageren. Het veldbezoek in Gawaye geeft haar de kans te zien hoe een en ander werkt in de praktijk. De ervaringen kan ze later weer delen met regeringen en financiële instellingen in andere landen.

Koningin Máxima geeft bij terugkeer in Dar es Salaam aan het einde van de dag een briefing over het bezoek. Vrijdagnacht vliegt ze terug naar Nederland.

Foto: BuzzR
13 december 2013 - 09:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties