×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning bij start jubileum Landmacht

Uitgebreide viering in januari 2014

Koning bij start jubileum Landmacht

De viering van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Landmacht begint donderdagmiddag 9 januari op Plein 1813 in Den Haag met een vaandelgroet aan koning Willem-Alexander. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.


's Middags arriveert de koning op Plein 1813 in een koets, geëscorteerd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een detachement van de Koningscompagnie en een detachement van de Cavalerie Ere-escorte.

Nadat de koning heeft plaatsgenomen op het inspectiepodium marcheren de vaandel- en standaardgroepen langs. Aansluitend defileren de deelnemende eenheden voor de koning. Na het spelen van het Wilhelmus wordt het defilé afgesloten en ontvangt de koning uit handen van luitenant-generaal M.C. de Kruif het eerste exemplaar van het jubileumboek over 200 jaar Koninklijke Landmacht.

's Avonds is prinses Beatrix der Nederlanden aanwezig bij een jubileumconcert in de Koninklijke Schouwburg. Dat wordt uitgevoerd door Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso onder regie van Ruut Weissman. Met muziek, zang en verhalen worden de gasten meegevoerd door de geschiedenis van 200 jaar militair landoptreden voor het Koninkrijk der Nederlanden. Het stuk markeert tevens de bijzondere band met Den Haag. De Koninklijke Landmacht organiseert het concert in samenwerking met de gemeente Den Haag.

Foto: BuzzR
03 december 2013 - 19:22 |  Redactie |  3 reacties
 

Reacties