×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Herdenkingsmunt 200 jaar Koninkrijk geslagen

Piet Hein Donner slaat eerste exemplaar

Herdenkingsmunt 200 jaar Koninkrijk geslagen

Bij de Koninklijke Munt in Utrecht heeft Piet Hein Donner, vicepresident van de Raad van State, maandag het eerste exemplaar geslagen van de de munt die is ontworpen ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Op het muntstuk van 2 euro staan de hoofden van de huidige koning Willem-Alexander en zijn zes voorgangers: de koningen Willem I, Willem II en Willem III en de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.


De munt geldt als normaal betaalmiddel en komt in een oplage van 3,5 miljoen stuks beschikbaar. Grote kans dus dat de munt straks in menig portemonnee te vinden zal zijn.

De herdenkingsmunt is ontworpen door ontwerpster Roosje Klap en architect Claudia Linders. In hun ontwerp hebben ze de silhouetten van de zeven vorsten met een lint aan elkaar verbonden. Met het lint wordt verwezen naar de ceremoniële kracht van het koninkrijk, maar het geeft ook een feestelijk tintje aan de munt die hoort bij de viering van het 200-jarig bestaan. Het ontwerp van Klap en Linders is door een speciale muntadviescommissie gekozen uit 11 verschillende voorstellen.

Vanaf begin 2014 komen ook gewone muntstukken in omloop met daarop een door Erwin Olaf ontworpen portret van koning Willem-Alexander.

Foto: BuzzR
25 november 2013 - 15:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties