×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Curaçao bereidt zich voor op feest met koning

Vijfde en voorlaatste stop tijdens bezoek aan Caribisch deel van het koninkrijk

Curaçao bereidt zich voor op feest met koning

Op het Brionplein in het hartje van Willemstad wordt zondagmorgen (plaatselijke tijd) gewerkt aan de opbouw van de tribunes en stellages voor het grote muzikale onthaal van koning Willem-Alexander en koningin Máxima maandagavond. Het koningspaar is al op Curaçao, maar heeft zondag een rustdag ter voorbereiding op de tweede helft van hun uitgebreide kennismakingsbezoek aan het Caraïbisch deel van het koninkrijk.


Curaçao is het vijfde en voorlaatste eiland dat wordt bezocht. Het is een van de vier landen binnen het koninkrijk, naast Nederland, Aruba en Sint Maarten. Het is van de Caraïbische eilanden ook het grootste en heeft met 150.000 inwoners ook de grootste bevolking. Curaçao was tot de ontbinding van de Nederlandse Antillen in 2010 ook het regeringscentrum van dit deel van het koninkrijk.

Curaçao heeft een wat ambivalente houding ten aanzien van Nederland. Regelmatig wordt geroepen om volledige onafhankelijkheid, een geluid dat in Den Haag de laatste jaren met instemming is ontvangen. Curaçao geldt daar als lastig, en losmaking van Nederland zou een einde maken aan het gekibbel met Willemstad.

Op Curaçao staat de koninklijke familie wel in hoog aanzien. Koningin Beatrix heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor alle delen van het koninkrijk en haar 'haarspoeling' in 1999 door een golf zeewater tijdens orkaan Lenny, heeft de bijzondere band nog eens versterkt. Koning Willem-Alexander die ook tijdens zijn diensttijd bij de marine op het eiland verbleef, heeft dezelfde instelling als zijn moeder en zal de komende dagen ook bijzondere aandacht schenken aan Curaçao.

Foto: BuzzR
17 november 2013 - 16:43 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties