×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar op Sint-Eustatius

Ontvangst met muziek en gejuich

Koningspaar op Sint-Eustatius

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vrijdag met muziek en gejuich ontvangen op het vliegveld van Sint-Eustatius. Daar hadden enkele tientallen eilandbewoners zich verzameld om de aankomst van het koningspaar te zien. Koning Willem-Alexander zat voor de korte vlucht vanaf buureiland Sint-Maarten zelf in de cockpit van het regeringsvliegtuig.


"Heel fijn om hier weer te zijn", zei Willem-Alexander bij de begroeting tegen leden van het eilandbestuur. Na de korte welkomstceremonie ging het paar meteen naar een science fair in de Lion's Den, waar ze van leerlingen van vijf scholen uitleg kregen over hun wetenschappelijke projecten. Sint-Eustatius krijgt in samenwerking met het ministerie van OCW en het NWO-instituut NIOZ een Nederlands-Caribisch wetenschappelijk instituut. De presentatie was daar al een voorbode van.

Daarna werd een dagopvang bezocht. Runersio Pandt, een van de 2-jarige peuters liet bij de rondleiding de hand van de koning geen moment los. Pas toen er aan het einde gedanst en gezongen moest worden, zocht hij een plek bij zijn groepsgenootjes van de 'Buzzy Bees'.

Het ochtendprogramma werd afgerond met een lunch met gezaghebber Gerald Berkel, het bestuurscollege en de eilandsraad. Daar kwamen ook de problemen die Statia kent als bijzondere gemeente van Nederland, ter sprake. Later op de dag is er ook aandacht voor de slavernij, die dit jaar precies 150 jaar geleden werd afgeschaft.

Foto: BuzzR
15 november 2013 - 17:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties