×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima geniet van Zij Gelooft In Mij

‘Leuk om voor de koningin te spelen’

Máxima geniet van Zij Gelooft In Mij

Op uitnodiging van theaterproducent Joop van den Ende bezocht koningin Máxima dinsdagavond de benefietvoorstelling van de Hazes-musical Hij gelooft in mij. Rachel, Roxeanne en André jr. Hazes waren eveneens te gast in het DeLaMar Theater, waar de musical over het leven van volkszanger André Hazes al een jaar op de planken staat. Regisseur Ruut Weissman en scriptschrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins leidden de benefietvoorstelling persoonlijk in. De opbrengst van de avond komt ten goede aan het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds. Daarmee ontdekken kinderen hoe leuk en inspirerend het kan zijn om samen muziek te maken. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds, dat de betrokkenheid in de samenleving wil bevorderen. De koningin ontmoette dinsdagavond de cast van de voorstelling, onder wie hoofdrolspelers Martijn Fischer en Chantal Janzen. ''Het is ontzettend leuk om voor de koningin te mogen spelen'', zegt Fischer, die voor zijn rol als André Hazes is genomineerd voor een Musical Award. ''Het voelt een beetje als een première, maar nu zonder de angst die bij een première hoort'', zei Fischer voorafgaande aan de voorstelling. ''Het is dus eigenlijk heel feestelijk. We hebben allemaal een mooi pak klaarhangen en ik ga lekker een borreltje drinken met haar. Het is waanzinnig leuk natuurlijk. Dit maakt niet iedereen mee. Kinderen Maken Muziek is ook een ontzettend goed doel, dat vind ik wel belangrijk.'' Voor Chantal Janzen is het de eerste keer dat ze Máxima de hand mag schudden. Chantal kondigde vooraf aan geen andere voorstelling te spelen dan gebruikelijk. ''Als de koningin komt, is dat heel belangrijk. Maar de mensen die eerder zijn komen kijken, hoeven niet bang te zijn dat de voorstelling anders wordt met de koningin erbij. Misschien vragen ze zich af ‘doen ze dan meer hun best?’ Nee, we doen niet meer ons best. Ook niet minder, maar ook niet meer'', zei Chantal, die eveneens kans maakt op een Musical Award voor haar rol als Rachel.


Foto: BuzzR
05 november 2013 - 22:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties