×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Honderden mensen herdenken prins Friso

Honderden mensen herdenken prins Friso

Meer dan 800 mensen van over de hele wereld hebben zaterdag prins Friso herdacht in de oude kerk in Delft. Tijdens de dienst spraken onder anderen aartsbisschop Desmond Tutu van Zuid-Afrika, theoloog en dichter Huub Oosterhuis, maar ook vrienden en zijn twee broers, prins Constantijn en koning Willem-Alexander.


Friso, die op 12 augustus overleed, werd vooral herdacht als een warme gezinsman, intellectueel en een bescheiden persoonlijkheid. ,,Help zijn herinneringen levend te houden en ten volle van het leven te genieten'', zei bisschop Tutu.
De koning sprak in een emotionele toespraak over het gemis van zijn broer. De eerste storm van woede was voor hem langzaam aan het overtrekken en de wond begon de eerste tekenen van genezing te vertonen, maar hoe het litteken met hem zal vergroeien, is nog maar de vraag.
In de toespraak werden de aanwezigen ook herinnerd aan Friso's werk voor het Prins Claus Fonds, dat hij na de dood van zijn vader voortzette; maar ook zijn geloof in onderwijs. ,,Neem iets van Friso mee", was de opdracht die Friso's vriend Bart Markus de aanwezigen in de kerk meegaf. ,,Op die manier houden we een deel van Friso in leven."
Constantijn trad op als een soort ceremoniemeester die de verschillende onderdelen - toespraken, muziek, fragmenten uit de Sahel Opera, zang - met elkaar verbond. Voor een deel was er dezelfde muziek als bij de uitvaart in augustus in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Zo zong Maaike Ouboter weer het lied 'Dat ik je mis'.

Foto: BuzzR
02 november 2013 - 18:56 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties