×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

'Oranje Fonds te weinig open voor kritiek'

Worden te weinig risico's genomen

'Oranje Fonds te weinig open voor kritiek'

Het Oranje Fonds, dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima als beschermpaar heeft, staat te weinig open voor de kritische en creatieve inbreng van zijn deelnemers. Dat zeggen ingewijden zaterdag in NRC Handelsblad.


Het fonds financiert duizenden sociale projecten, zoals NL Doet en Burendag, maar is volgens oud-deelnemers aan het zogeheten Groeiprogramma bang om risico's te nemen die gevolgen kunnen hebben voor de reputatie van het koningspaar. Het is voor het eerst dat er openlijk kritiek wordt geuit op het fonds, meldt de krant. Het fonds 'geniet door haar koninklijke bescherming, professionaliteit en ruime financiële middelen groot aanzien bij sociale organisaties in het land'.

Een betrokkene vraagt zich af of de koninklijke protectie op den duur wel goed is voor het fonds. 'Als het ambassadeurschap van koning en koningin zorgt voor een verkeerde of behoudende koers, moet je kijken of dat ambassadeurschap nog wel werkt', vindt Tom Schram, directeur van Diversity Joy, een stichting die trainingen ontwikkelt om 'mensen op een diepgaande en positieve manier te verbinden'.

De oud-deelnemers hebben zich verenigd in een netwerk, Social Powerhouse, dat het Oranje Fonds van commentaar en creatieve input wilde voorzien, maar volgens Schram hield het fonds de boot af.

Bron: BuzzR
26 oktober 2013 - 12:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties