×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

'Oranje Fonds te weinig open voor kritiek'

Worden te weinig risico's genomen

'Oranje Fonds te weinig open voor kritiek'

Het Oranje Fonds, dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima als beschermpaar heeft, staat te weinig open voor de kritische en creatieve inbreng van zijn deelnemers. Dat zeggen ingewijden zaterdag in NRC Handelsblad.


Het fonds financiert duizenden sociale projecten, zoals NL Doet en Burendag, maar is volgens oud-deelnemers aan het zogeheten Groeiprogramma bang om risico's te nemen die gevolgen kunnen hebben voor de reputatie van het koningspaar. Het is voor het eerst dat er openlijk kritiek wordt geuit op het fonds, meldt de krant. Het fonds 'geniet door haar koninklijke bescherming, professionaliteit en ruime financiële middelen groot aanzien bij sociale organisaties in het land'.

Een betrokkene vraagt zich af of de koninklijke protectie op den duur wel goed is voor het fonds. 'Als het ambassadeurschap van koning en koningin zorgt voor een verkeerde of behoudende koers, moet je kijken of dat ambassadeurschap nog wel werkt', vindt Tom Schram, directeur van Diversity Joy, een stichting die trainingen ontwikkelt om 'mensen op een diepgaande en positieve manier te verbinden'.

De oud-deelnemers hebben zich verenigd in een netwerk, Social Powerhouse, dat het Oranje Fonds van commentaar en creatieve input wilde voorzien, maar volgens Schram hield het fonds de boot af.

Bron: BuzzR
26 oktober 2013 - 12:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties