Placeholder

Prinses Beatrix gaat drukke periode tegemoet

Prinses Beatrix heeft vanaf volgende week een aantal belangrijke afspraken in haar agenda onderstreept. Uit de agenda van het Koninklijk Huis blijkt dat de voormalig koningin een drukke periode tegemoet gaat.

Zo is ze woensdag 30 oktober aanwezig in Tilburg bij de afsluiting van het Europese project Requiem voor Auschwitz, samen met componist Roger 'Moreno' Rathgeb. Met het project wordt sinds 2012 aandacht gevraagd voor de slachtoffers van de Holocaust, waaronder 500.000 Roma en Sinti, en voor de hedendaagse positie van de Roma en Sinti-gemeenschap in Europa.

Op vrijdag 1 november opent Beatrix het nieuwe gebouw van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap in Nes op Ameland. Op zaterdag 2 november is de herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso in de Oude Kerk in Delft. Voor de besloten bijeenkomst zijn familieleden, vrienden en collega’s van prins Friso uitgenodigd. De zoon van prinses Beatrix en prins Claus overleed op 12 augustus dit jaar aan de gevolgen van het ski-ongeluk op 17 februari 2012 in Lech.

Dinsdag 5 november treedt Beatrix opnieuw in de openbaarheid. Dan opent ze in Doorn een nieuw gebouw van stichting de Basis.