×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Charlène welkom op Réunion na excuses

Charlène welkom op Réunion na excuses

Nabestaanden van surfers die dodelijk werden getroffen door haaienbeten in de wateren rond het eiland Réunion, nodigen prinses Charlène uit om hun verhalen aan te horen. De vrouw van prins Albert II van het vorstendom Monaco haalde zich eerder dit jaar de woede van families van slachtoffers op de hals nadat ze zich publiekelijk uitsprak tegen het doden van de dieren naar aanleiding van meerdere aanvallen voor de kust van het eiland in de Indische oceaan.


In een interview in het blad Paris Match zei Charlène in maart dat het opvallend hoge aantal dodelijke slachtoffers rond Réunion vooral aan de surfers zelf te wijten is. Een oproep om alle haaien rond het eiland te doden, zou volgens haar het gehele ecosysteem in gevaar brengen. Een groep nabestaanden liet weten zeer ontstemd te zijn over de woorden van de prinses. "U kunt onmogelijk het leven van een vis boven dat van een hele generatie jonge sporters plaatsen", schreven de boze familieleden aan Charlène.

De prinses liet direct weten dat haar woorden uit hun verband waren getrokken. In een persoonlijke reactie aan de nabestaanden, die zondag werd geopenbaard, bood ze haar excuses aan voor het misverstand. "De prinses is onmiskenbaar gevoelig voor de pijn en het verdriet van de families die dierbaren zijn verloren door haaienaanvallen." De boze bewoners van Réunion laten weten dankbaar te zijn voor de excuses en nodigen Charlène uit om langs te komen en hun persoonlijke verhalen aan te horen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 november 2017 - 13:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties