×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Carlos trots op eerste optreden van jongste dochter Cecilia

Prins Carlos trots op eerste optreden van jongste dochter Cecilia

Prins Carlos van Bourbon-Parma toonde zich zaterdag beretrots op het eerste publieke optreden van zijn tweede dochter, prinses Cecilia. Die bracht zaterdagmorgen in gezelschap van haar moeder prinses Annemarie een bezoek aan het bergdorpje Berceto, gelegen tussen La Spezia en Parma. De vierjarige prinses is sinds vorig jaar gravin van Berceto.


"Ontzettend gaaf hoe zij haar eerste bezoek heeft gedaan", aldus prins Carlos na afloop in het Palazzo dalla Rosa Patri in Parma. Burgemeester Luigi Lucchi van het tweeduizend inwoners tellende plaatsje had een kindvriendelijk programma opgesteld voor Cecilia, met als een van de hoogtepunten een kop warme chocolademelk met slagroom. "Maar ze keek ook haar ogen uit in het museum en was heel blij met de souvenirmunt die ze kreeg", vertelde prinses Annemarie.

Vorig jaar was het de beurt geweest van oudste dochter prinses Luisa Irene om kennis te maken met Castell'Arquato, waarvan zij de titel draagt als markiezin. Ook toen was het een gezellig moeder-dochter uitje, waarbij de hertog en hertogin van Parma hun kinderen spelenderwijs laten kennismaken met de voormalige hertogdommen waaraan de familie de naam ontleent. Carlos is in naam hertog van Parma en Piacenza, en bezoekt deze Italiaanse plaatsen elk jaar.

Voor zoon prins Carlos Enrique (2) was het nog te vroeg om mee te komen naar Italië, aldus vader Carlos. "Daarvoor moet hij iets ouder zijn. Dat hebben we met de meisjes ook gedaan. Even wachten tot ze kunnen lopen en er iets meer van begrijpen." Luisa en Cecilia hadden zaterdagmiddag ook 'vrij'. Ze hoefden niet met hun ouders en oom prins Jaime en tante prinses Viktória mee naar de mis in de Steccata. Vrijdag waren ze wel mee naar de kerk geweest in Piacenza. "Het moet leuk voor ze blijven", vond Annemarie.

Bron: ANP
29 september 2018 - 22:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties