×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Margarita verlaat De Horsten

Prinses naar eeuwenoude boerderij

Margarita verlaat De Horsten

Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan het landgoed De Horsten verlaten. Prinses Margarita de Bourbon de Parme kocht een eeuwenoude boerderij op de grens van Wassenaar en Den Haag.


Prinses Margarita is volgens bronnen in Wassenaar eind 2017 de trotse eigenares geworden van een een bijzondere woning. Zij kocht een eeuwenoude, monumentale hoeve die behoort tot de oudste boerderijen van Nederland. Het oudste archiefstuk waarin de boerderij wordt genoemd, dateert van mei 1493. Van 1660 tot 1921 was het pand eigendom van de NH Kerk te Wassenaar. Dat is nog altijd in het woongedeelte te zien. In een van de vertrekken bevinden zich twee tegeltableau’s met Bijbelse voorstellingen, het vertrek en de terugkeer van De verloren zoon. Naar verluidt betaalde de prinses ruim anderhalf miljoen euro voor het unieke pand. Net als op landgoed De Horsten wonen Margarita, haar man en dochters in de boerderij vrij, zonder directe buren. Qua rumte gaat het gezin er ook nog eens flink op vooruit. De hoeve is een monument en is in het verleden op de Open Monumentendag vaak opengesteld voor het publiek. Of Margarita dat ook gaat doen, is niet bekend. 

17 juli 2018 - 20:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties