×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Jaime, Viktória en dochters nemen afscheid van de paus

Samen met zijn drie prinsessen naar paus Franciscus

Jaime, Viktória en dochters nemen afscheid van de paus

Deze zomer stopt prins Jaime de Bourbon de Parme als de ambassadeur van Nederland bij de Heilige Stoel. Hij nam daarom deze week afscheid van paus Franciscus. En dat deed hij niet alleen.


Door Rick Evers

Prins Jaime, tweelingbroer van prinses Margarita en neef van koning Willem-Alexander, nam zijn vrouw Viktória en twee dochters mee naar het afscheidsbezoek, prinses Zita Clara en prinses Gloria Irene. Op twitter vatte de prins-ambassadeur zijn vier werkzame jaren bij het Vaticaan samen als 'werken aan het klimaat, vredesonderhandelingen en migratie.' Maar er was meer. 'Ook culturele diplomatie bleek effectief: de uitwisseling van kunst en een verloren kunstvoorwerp van Willem van Oranje', verwijzend naar een Rembrandt-tentoonstelling - die werd geopend door zijn tante prinses Beatrix en de Zweedse koningin Silvia - en het traceren van een bevelhebbersstaf die aan de Vader des Vaderlands wordt toegeschreven.

Foto: Twitter @JaimedeBourbon
22 juni 2018 - 17:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties